Košice vyhrali štvrté semifinále v Nitre a v sérii vedú už 3:1

30.03.2013 Celý región

Nitra 29. marca (TASR) - Hokejisti Košíc vyhrali na Veľký piatok vo 4. zápase semifinále Slovnaft play off Tipsport extraligy na ľade Nitry 3:2 po samostatných nájazdoch a svoje vedenie v sérii zvýšili na 3:1.

V tretej časti zápasu zavreli Nitrania hostí do ich obrannej tretiny, no Košičania v 56. minúte dokázali vyrovnať, keď po prihrávke Jenčíka skóroval Pašek. Rozhodlo sa tak až v samostatných nájazdoch, kde bol jediným presným strelcom Košičan Spilar.

Semifinálová séria na štyri víťazné duely sa sťahuje do Košíc, kde budú mať v nedeľu domáci postupový mečbal.

HK Nitra - HC Košice 2:3 pp a sn (1:1, 1:0, 0:1 - 0:0, 0:1)
Góly: 10. Ordzovenský (Mašlonka), 26. Chrenko (Podstavek, Nádašdi) - 2. Jokeľ (Slovák, Šeda), 56. Pašek (Jenčík, Haščák), rozhodujúci samostatný nájazd premenil Spilar.
Rozhodovali: Baluška, T. Orolin - J. Tvrdoň, Gajan,
vylúčení: 2:5,
presilovky: 0:0,
oslabenia: 0:0,
3600 divákov.
/stav série: 1:3/

HK Nitra: Hollý - König, Bača, Vantroba, Trefný, Nádašdi, Rais, Vosátko, Ordzovenský - Tománek, Stümpel, Pupák - Kmeč, Jokila, Kadura - Hrnka, Hamrák, Mašlonka - L. Novák, Chrenko, Podstavek

HC Košice: Hylák - Cebák, Štrbák, Takáč, Šeda, Martin Chovan, Macejko, M. Novák, Deyl - Haščák, Pašek, Jenčík - Gmitter, Marcinko, Spilar - Novotný, Slovák, Jokeľ - Matis, Mlynarovič, Svitana

Po poltucte gólov za chrbtom Mareka Laca vo štvrtkovom stretnutí dostal v piatok prednosť v bráne Nitry Juraj Hollý, no Košičania potrebovali na strelenie gólu ešte o päť sekúnd menej ako v predchádzajúcom zápase, keď skórovali už po 71 sekundách. Slovák našiel Jokeľa, ktorý prestrelil Hollého. V 7. minúte mohli hostia zvýšiť skóre, no puk po Pašekovej umiestnenej strele skončil v lapačke nitrianskeho brankára. V polovici prvej tretiny domáci vyrovnali, keď po Ordzovenského strele od mantinelu skončil puk za Hylákom v bráne.

V druhej tretine vyvinula Nitra obrovský tlak na košickú bránu a odmenou jej bol gól v 26. minúte, keď si na dobrú prihrávku Podstavka spoza bránky nakorčuľoval Tomáš Chrenko a pohotovou strelou prekonal Hyláka.

V tretej časti zápasu zavreli Nitrania hostí do ich obrannej tretiny, no Košičania v 56. minúte dokázali vyrovnať, keď po prihrávke Jenčíka skóroval Pašek. V závere tretej tretiny povzbudení hostia niekoľkokrát nebezpečne ohrozili bránu Hollého, no po remíze 2:2 napokon nasledovalo predĺženie.

V súboji štyroch na štyroch gól nepadol, a tak sa rozhodlo až v samostatných nájazdoch, kde bol jediným presným strelcom Košičan Spilar.

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "Začali sme zle, vlastnou aktivitou sme však skóre otočili. V závere tretej tretiny sme inkasovali vyrovnávajúci gól a hoci sme sa ešte snažili o tlak, už sme si nedokázali vytvoriť šancu. V nájazdoch som veril brankárovi Lacovi, no nevyšlo to."

Milan Staš, tréner Košíc: "Nevyužili sme psychickú výhodu po strelení prvého gólu, no hrali sme trpezlivo a v poslednej tretine sme zvýšili tempo. V samostatných nájazdoch som mal šťastnú ruku na hráčov."
 

Vyberte región